TEAMS

  • Sponsor Spelt
  • Sponsor VHC Jongens BV

Onze teams


Het is wederom gelukt om de beste jeugdteams naar Badhoevedorp te halen om deel te nemen aan de tweede Ramada Cup. De wedstrijden worden gespeeld op de velden van S.C. Badhoevedorp en R.K.S.V. Pancratius. Dit deelnemersveld staat garant voor mooie doelpunten en schitterende acties!! Hoe mooi is het dat we straks over een internationale topvoetballer kunnen zeggen: “Ja, die heb ik nog zien spelen in Badhoevedorp…..” Klik op de teampagina voor de spelers en de elftalfoto.
Afbeelding1

AZ Alkmaar

AZ heeft de afgelopen jaren een enorme inhaalslag gemaakt met betrekking tot de jeugdopleiding. Was Ajax jarenlang de talentenfabriek, nu zien we dat talenten uit de regio Noord Holland ook kiezen voor AZ. AZ kenmerkt zich door veel warmte, toegankelijkheid en nuchterheid. Binnen de club staat het maken van eigen keuzes centraal. Na vijf eerdere nominaties won de Alkmaarse kweekvijver in het seizoen 2014-2015 voor het eerst in haar bestaan de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding van Nederland, een prijs die in het seizoen daarop opnieuw in de wacht werd gesleept. 'Innovatief' en 'vooruitstrevend' zijn woorden die passen bij de AZ Jeugdopleiding, waar alle medewerkers, trainers en spelers elke dag weer samen naar het hoogste streven. Bekende internationals uit de jeugdopleiding zijn o.a.: Philip Cocu, Jermain Lens, Ruud Vormer, Adam Maher, Ron Vlaar en Guus Til.

Afbeelding2

Sparta Rotterdam

Sparta profileert zich graag als de club als Dé club van Rotterdam, iets waar de buren uit Zuid waarschijnlijk anders over denken. Het team van Sparta O12 speelde afgelopen seizoen tot de laatste wedstrijd om de landstitel die zij helaas moesten laten aan Ajax. Sparta Rotterdam is de oudste betaald voetbal organisatie die sinds 1 april 1888 een unieke belevenis biedt vol passie en trots voor alle geledingen van de club, waarbij de kernwaarden SP-AR-TA* in de toekomst zullen leiden tot een maatschappelijk betrokken Eredivisieclub met een stabiele organisatie en beleid. * Sympathiek * Passie * Amuseren * Regionaal betrokken * Traditie * A-merk. Bekende internationals uit de jeugdopleiding zijn o.a.: Danny Blind, Jetro Willems, Anwar El Gahzi, Kevin Strootman en Memphis Depay.


Afbeelding3

A.F.C. Ajax Amsterdam

Ajax heeft eigenlijk geen introductie nodig, wereldwijd staat het bekend om hun fantastische jeugdopleiding die een lijst van wereldtoppers heeft afgeleverd. Ajax wilt de jeugd dromen en kansen geven en mensen wereldwijd vermaken en inspireren met hun manier van voetballen. Door voor de winst te gaan met aanvallend voetbal en met de beste (jeugd)opleiding ter wereld spelers op te leiden tot winnaars die het verschil kunnen maken. Dit staat te lezen in visie en missie van Ajax. Benieuwd hoe de nieuwe ingeslagen weg van Marc Overmars, door het aantrekken van dure spelers invloed, heeft op de doorstroming van het talent. Vooralsnog kan Ajax een waslijst aan internationals overleggen en is het met onder andere 4 Champions League titels en 33 landstitel veruit de succesvolste club uit het deelnemersveld. Bekende internationals uit de jeugdopleiding zijn o.a.: Johan Cruijff, Sjaak Swart, Marco van Basten, Frank Rijkaard, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Mathijs de Ligt en Donny van de Beek.

Afbeelding4

Feyenoord Rotterdam

Ook Feyenoord wordt wereldwijd geroemd om haar fantastische jeugdopleiding met een duidelijke strategie probeert Feyenoord in Nederland op te boksen tegen de meer kapitaalkrachtige clubs Ajax en PSV. Feyenoord speelt daarom ook een leidende rol in het Nederlandse voetbal en biedt haar trouwe legioen een unieke beleving en inspiratiebron. Feyenoord staat voor strijd, succes en kameraadschap. Respect. Geen woorden maar daden. Dit leverde Feyenoord in het seizoen 2016-2017 eindelijk weer eens de landstitel op. Deze titel wordt vaker gewonnen door de jeugdteams en hiervoor werd Feyenoord al 5 keer beloond met de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding van Nederland. Helaas ziet Feyenoord vaak talentvolle spelers al op vroege leeftijd de opleiding verlaten naar Europese topclubs. Zoals Tahith Chong (Man. United) en Joshua Zirkzee (Bayern München). Bekende internationals uit de jeugdopleiding van Feyenoord zijn o.a.: Wim Jansen, Robin van Persie, Nathan Ake en Georginio Wijnaldum


Afbeelding5

R.S.C. Anderlecht

Wat Ajax is voor Nederland is Anderlecht voor België met 34 landstitels en 9 keer beker winst. Daarnaast was er ook Europees succes met 2 Europa Cups II en 2 UEFA Cups. Ook Anderlecht hecht grote waarde aan haar jeugdopleiding. Anderlecht wil zich profileren als een jeugdopleiding van Europese top kwaliteit om zo als voorbeeld te fungeren voor jeugdopleiding in het algemeen en te fungeren als tussenstation tussen het Belgische en het internationale topniveau. De voetbalopleiding dient voor elke jeugdspeler harmonisch samen te gaan met de schoolse opleiding en het welbevinden op het sociaal-familiaal vlak. Bekende internationals uit de jeugdopleiding van Anderlecht zijn; Paul van Himst, Enzo Scifo, Youri Tielemans, Vincent Kompany en Romelu Lukaku

Afbeelding6

RB Leipzig

Die Rotten Bullen zijn nog maar net gestart, opgericht in 2009 door hoofdsponsor Red Bull, maar al niet eer weg te denken uit het Duitse topvoetbal. In 2016 promoveerde het pas naar de Duitse Bundesliga en is nu één van de grootse concurrenten van Bayern München. Ook de jeugdafdeling is erg succesvol het U13 team is al 5 jaar achtereenvolgend kampioen in de SFV-Talenteliga en werd in 2014 en 2015 landskampioen van Duitsland. Het opleiden van de jeugd vormt een belangrijke basis voor ontwikkeling van de club en is bedoeld om succes op lange termijn te garanderen. Innovatie in de jeugdopleiding staat hoog in het vaandel bij de RB Leipzig.


Afbeelding7

Bayer 04 Leverkusen

De club is een 100% dochter van de Chemie reus Bayer AG. Sinds 1979 speelt Leverkusen onafgebroken in de Duitse Bundesliga. Tot een landstitel kwam het nog nooit maar Leverkusen eindigde steevast in de top 6 van de Bundesliga. Waar in het verleden veel Braziliaanse spelers tot bloei kwamen bij Bayer 04 kan Leverkusen ook rekenen op een uitstekende jeugdopleiding. Rudi Völler is als Geschäftsführer Sport verantwoordelijk voor de jeugdopleiding. Waarvan Benjamin Henrichs de laatste international is die de club uit Noordrijn-Westfalen voortbracht.

Genk

KRC Genk

De huidige landskampioen van Belgie, KRC Genk is in 1988 ontstaan uit de 2 Genkse clubs KFC Winterslag en KFC Wattenscheid. De fusie werd niet meteen een succes verhaal doordat Genk in het eerste seizoen degradeerde naar de tweede afdeling. Na haar tweede promotie in 1996 begon Genk aan een indrukwekkende opmars en werd men een geduchte concurrent voor Club Brugge en Anderlecht, de traditionele top twee in Belgie. In 1998 werd de beker gewonnen gevolgd door het kampioenschap in 1999. Inmiddels is Genk 4x kampioen van België geworden, afgelopen seizoen voor het laatst. Het belang van de jeugdopleiding wordt duidelijk weergegeven in de visie van de opleiding: De jeugdwerking van KRC Genk is geen vrijblijvende activiteit. De jeugdwerking van onze club vervult een centrale plaats in het sportieve beleid en het algehele clubgebeuren. Daarom wenst KRC Genk over een modeljeugdwerking te beschikken. Een jeugdwerking waarop we fier mogen zijn. Met een slogan gezegd: "We wensen de beste jeugdwerking van België te bezitten". Een ambitieuze visie die Genk hard bezig is om waar te maken. De jeugdploegen van Genk gooien inmiddels hoge ogen bij de diverse internationale jeugdtoernooien in Europa. Waar in een top 4 positie meer regel is dan uitzondering. Bekende talenten en spelers van Genk zijn o.a. Kevin de Bruyne, Wesley Sonck, Thibaut Courtois, Yannick Carrasco en Leon Bailey. Mario Been was tussen 2011 en 2014 trainer van de blauw-witte die ook wel als Smurfen door het leven gaan.