TEAMS

Onze teams


Gelukkig mogen we weer en is het is wederom gelukt om de beste jeugdteams naar Badhoevedorp te halen om deel te nemen aan de derde Ramada Cup. Na Ajax in 2018 en Anderlecht in 2019 zijn wij benieuwd wie na een corona jaar de editie 2021 gaat winnen. De wedstrijden worden gespeeld op de velden van S.C. Badhoevedorp en R.K.S.V. Pancratius. Dit deelnemersveld staat garant voor mooie doelpunten en schitterende acties!! Hoe mooi is het dat we straks over een internationale topvoetballer kunnen zeggen: “Ja, die heb ik nog zien spelen in Badhoevedorp….
Afbeelding1

AZ Alkmaar

AZ heeft de afgelopen jaren een enorme inhaalslag gemaakt met betrekking tot de jeugdopleiding. Was Ajax jarenlang de talentenfabriek, nu zien we dat talenten uit de regio Noord Holland ook kiezen voor AZ. Zo spelen er diverse spelers in de jeugdopleiding die hier bij RKSV Pancratius zijn begonnen. AZ kenmerkt zich door veel warmte, toegankelijkheid en nuchterheid. Binnen de club staat het maken van eigen keuzes centraal. Na vijf eerdere nominaties won de Alkmaarse kweekvijver in het seizoen 2014-2015 voor het eerst in haar bestaan de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding van Nederland, een prijs die in het seizoen daarop opnieuw in de wacht werd gesleept. 'Innovatief' en 'vooruitstrevend' zijn woorden die passen bij de AZ Jeugdopleiding, waar alle medewerkers, trainers en spelers elke dag weer samen naar het hoogste streven. Bekende internationals uit de jeugdopleiding zijn o.a.: Philip Cocu, Jermain Lens, Ruud Vormer, Adam Maher, Ron Vlaar, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs en Myron Boadu.

Afbeelding2

Sparta Rotterdam

Sparta profileert zich graag als de club als Dé club van Rotterdam, iets waar de buren uit Zuid waarschijnlijk anders over denken. Sparta Rotterdam is de oudste betaald voetbal organisatie die sinds 1 april 1888 een unieke belevenis biedt vol passie en trots voor alle geledingen van de club, waarbij de kernwaarden SP-AR-TA* in de toekomst zullen leiden tot een maatschappelijk betrokken Eredivisieclub met een stabiele organisatie en beleid. * Sympathiek * Passie * Amuseren * Regionaal betrokken * Traditie * A-merk. Sparta staat ook bekend om zijn uitstekende jeugdopleiding en waren in 2019 de verrassing op het toernooi met een derde plaatst. Menig international begon zijn opleiding bij Sparta om daarna de stap te maken naar de (inter)nationle top. Bekende internationals uit de jeugdopleiding zijn o.a.: Danny Blind, Jetro Willems, Anwar El Gahzi, Kevin Strootman, Marten de Roon en Memphis Depay.


Afbeelding3

A.F.C. Ajax Amsterdam

Ajax heeft eigenlijk geen introductie nodig, wereldwijd staat het bekend om hun fantastische jeugdopleiding die een lijst van wereldtoppers heeft afgeleverd. Ajax wilt de jeugd dromen en kansen geven en mensen wereldwijd vermaken en inspireren met hun manier van voetballen. Door voor de winst te gaan met aanvallend voetbal en met de beste (jeugd)opleiding ter wereld spelers op te leiden tot winnaars die het verschil kunnen maken. Dit staat te lezen in visie en missie van Ajax. Benieuwd hoe de nieuwe ingeslagen weg van Marc Overmars, door het aantrekken van dure spelers invloed, heeft op de doorstroming van het talent. Vooralsnog kan Ajax een waslijst aan internationals overleggen en is het met onder andere 4 Champions League titels en 33 landstitel veruit de succesvolste club uit het deelnemersveld. Bekende internationals uit de jeugdopleiding zijn o.a.: Johan Cruijff, Sjaak Swart, Marco van Basten, Frank Rijkaard, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Mathijs de Ligt en Donny van de Beek.

psv

PSV Eindhoven

PSV debuteert dit jaar in Badhoevedorp. Wij zijn ook erg trots dat PSV graag wil deelnemen aan de Ramada Cup. De jeugdopleiding is de laatste jaren een nieuwe weg ingeslagen waardoor steeds meer talenten ook in Eindhoven op de deur kloppen van het eerste elftal. Met Mohamed Ihattaren heeft PSV wellicht de talentvolste speler van Nederland in de selectie. Sinds afgelopen seizoen heeft PSV ook een vernieuwd modern jeugdcomplex gekregen en kan de aanval op Ajax qua jeugdopleiding beginnen. PSV heeft internationaal een bekende naam door de o.a. Braziliaanse topspelers Ronaldo en Romario die via Eindhoven wereldsterren werden. Bekende internationals uit de jeugdopleiding van PSV zijn o.a.: Ibrahim Affelay, Rene en Willy van der Kerkhof, Klaas-Jan Huntelaar en Memphis Depay


Afbeelding5

R.S.C. Anderlecht

Wat Ajax is voor Nederland is Anderlecht voor België met 34 landstitels en 9 keer beker winst. Daarnaast was er ook Europees succes met 2 Europa Cups II en 2 UEFA Cups. Ook Anderlecht hecht grote waarde aan haar jeugdopleiding. Anderlecht wil zich profileren als een jeugdopleiding van Europese top kwaliteit om zo als voorbeeld te fungeren voor jeugdopleiding in het algemeen en te fungeren als tussenstation tussen het Belgische en het internationale topniveau. De voetbalopleiding dient voor elke jeugdspeler harmonisch samen te gaan met de schoolse opleiding en het welbevinden op het sociaal-familiaal vlak. Bekende internationals uit de jeugdopleiding van Anderlecht zijn; Paul van Himst, Enzo Scifo, Youri Tielemans, Vincent Kompany en Romelu Lukaku

Logo_FC_Volendam

F.C. Volendam

Het dorp met het meeste talent of het nu om muziek gaat of om voetbal, Volendam levert jaarlijks nieuwe talenten af. Technisch behoren de Volendammers tot de beste of het om hooghouden gaat in Bernabue of om technische hoogstandje op de Dijk een Volendammer draait er zijn hand niet voor om. De afgelopen jaren bivakeert het eerste elftal in de KKD competitie maar met Wim Jonk aan het roer is de verwachting dat ze snel weer de Heen & Weer uit de schuur gehaald kan worden en de promotie naar de Eredivisie gevierd kan worden. De wijdbroeken promoveerden immers al 11 keer naar de Eredivisie. Bekende voetballers uit Volendam zijn onder ander Gerrie Muhren, Arnold Muhren, Wim Jonk, Keje Molenaar, Joey Veerman en Micky van de Ven.


Genk

KRC Genk

KRC Genk is in 1988 ontstaan uit de 2 Genkse clubs KFC Winterslag en KFC Wattenscheid. De fusie werd niet meteen een succes verhaal doordat Genk in het eerste seizoen degradeerde naar de tweede afdeling. Na haar tweede promotie in 1996 begon Genk aan een indrukwekkende opmars en werd men een geduchte concurrent voor Club Brugge en Anderlecht, de traditionele top twee in Belgie. In 1998 werd de beker gewonnen gevolgd door het kampioenschap in 1999. Inmiddels is Genk 4x kampioen van België geworden, afgelopen seizoen voor het laatst. Het belang van de jeugdopleiding wordt duidelijk weergegeven in de visie van de opleiding: De jeugdwerking van KRC Genk is geen vrijblijvende activiteit. De jeugdwerking van onze club vervult een centrale plaats in het sportieve beleid en het algehele clubgebeuren. Daarom wenst KRC Genk over een modeljeugdwerking te beschikken. Een jeugdwerking waarop we fier mogen zijn. Met een slogan gezegd: "We wensen de beste jeugdwerking van België te bezitten". Een ambitieuze visie die Genk hard bezig is om waar te maken. De jeugdploegen van Genk gooien inmiddels hoge ogen bij de diverse internationale jeugdtoernooien in Europa. Waar in een top 4 positie meer regel is dan uitzondering. Bekende talenten en spelers van Genk zijn o.a. Kevin de Bruyne, Wesley Sonck, Thibaut Courtois, Yannick Carrasco en Leon Bailey. Mario Been was tussen 2011 en 2014 trainer van de blauw-witte die ook wel als Smurfen door het leven gaan.

logo_Pancratius

RKSV Pancratius

De organisatie vond het tijd om ook een team van Pancratius uit te nodigen. Het team die dit jaar als JO14-1 in de 3e divisie gaat spelen is een talentvolle hechte groep die al jaren met elkaar speelt. De afgelopen jaren heeft de onderbouw een mooie ontwikkeling gemaakt en mogen zich tot de beste teams van Amsterdam en omstreken worden beschouw. We zien ook dat steeds meer betaald voetbal organisaties de weg naar Badhoevedorp weten te vinden en niet alleen voor de Ramada Cup. Op dot moment zijn er spelers met een Pancratius verleden te vinden bij Ajax, AZ, PSV en Feyemoord. Bekende spelers met een Pancratius verleden zijn o.a. Marcel Keizer, Sven Botman, Serge Padt, Zian Flemming en Bilal Başacıkoğlu.